6 Şubat 2013 Çarşamba

Şeker Piliç İflas Erteleme Talebinde Bulundu


Eskişehir’de de üretim tesisi bulunan ve bir süredir mali sorunlarla boğuşan Şeker Piliç iflas erteleme talebinde bulundu. Satış için Banvit ile masaya oturan Şeker Piliç üzerindeki her türlü haciz işlemi durduruldu.
Şirket tarafından KAP'a dün gönderilen açıklamada iflas erteleme başvurusuna ilişkin olarak Bandırma 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin haciz, tüm muhafaza ve satış işlemlerini tedbiren durdurduğu belirtildi. 
Açıklamada, alacaklılar tarafından icra ve haciz işlemlerinin başlatılması ve şirketin banka hesaplarındaki varlıklarının bloke edilmesi sebebiyle hammadde temin etme olanağının kalmadığı ve mevcut canlı varlıkların hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satış faaliyetlerinin durdurulacağının daha önce duyurulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, mevcut durum itibariyle şirketin faaliyetlerinin, bankalara ve tedarikçilere olan borçların ödenememesi nedenleriyle önemli ölçüde durdurulduğu, ancak faaliyete yeniden başlama ile ilgili çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
Şirketten verilen bilgiye göre kesimhane tesisi, ileri işlem tesisi, döner tesisi, rendering tesisi ve kuluçka tesislerinde çalışmaya tamamen ara verildi. Yem tesisi sadece yüzde 2.5'lik bir kapasite ile çalışırken, damızlık tesisi yüzde 24 ile çalışmasına kısmen devam ediyor.  

Neden Bu Noktaya Geldiler?
Şeker Piliç'in üçüncü kuşak temsilcisi Hakan Bor'un yaptığı açıklamaya göre gelinen sürecin gerisinde şunlar yer aldı:
-Artan maliyetler ürün satış fiyatlarına yansıtılamadı.
-Yüzde 8 olan satış KDV'sinin yüzde 1'e indirilmesinden dolayı devletten KDV alacağı oluştu. Şirketin Maliye'den 23 milyon TL'yi aşan bir alacağı var.
-Elektrik ve doğalgaz ek maliyetler getirdi.
-Sektör, kredi anlamında darboğaza girdi.
-Geçmiş yıl içinde Şeker Piliç 2 sel felaketi, bir de yangın geçirdi. Bu yangından dolayı yaklaşık 9 ay üretim yapamadı. Bu, şirketin hem pazardaki payını hem cirosunu hem de karlılığını etkiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder